Moduły wydawcze - sprzęt dla Twojego biznesu...
Komentarze: 0
Odwiedzając różnego rodzaju galerie handlowe, bardzo często możemy spotkać się ze specjalnym działem gastronomicznym, w którym umieszczonych zostaje kilka bądź kilkanaście lokali serwujących jedzenie. Zazwyczaj są one zbudowane na zasadzie kompozycji otwartej, w ramach której klient może sam nakładać sobie jedzenie na talerz.
Tego typu pomysł na biznes może okazać bardzo dochodowy, należy jednak pamiętać o tym, aby przed otwarciem lokalu, zaopatrzyć się we właściwy sprzęt gastronomiczny.
Jaki rodzaj wyposażenie wybrać?
W przypadku tego typu stoisk, najważniejsze wydają się być moduły wydawcze - czyli konstrukcje, w których znajduje się jedzenie. Powinny być wyposażone również w specjalne szyny, na których klienci będą kłaść talerze bądź tacki. Spośród wszystkich modułów wymienić można kilka ich rodzajów, między innymi takich jak:
moduły grzewcze, nadstawki, wanny chłodnicze i bemarowe, bufet sałatkowy, gastro buffet.
Wyjść na przeciw oczekiwaniom klienta
Najczęściej stosowane są moduły grzewcze, ponieważ możemy w nich umieścić wszelkie mięsa i inne ciepłe potrawy. Dzięki specjalnym mechanizmom podgrzewającym, jedzenie przez cały czas będzie gorące, co oczywiście ma wpływ na opinie klientów.
Chcąc zadowolić konsumentów, warto posiadać kilka rodzajów wyposażenia kuchennego, dzięki czemu będziemy mogli serwować zróżnicowane posiłki.
Dodaj komentarz